Rekylbromsar

Det är inga problem att lindra rekylen som kan vara besvärlig.

Vanligt är även att folk är omedvetet rädda för
rekylen och rycker därmed av skotten.

 
 
 

 

     
     
 

Att komma till rätta med dessa vapen och dess ägare så rekommenderar vi oftast att sätta på en rekylbroms som halverar stöten mot axeln. Då är det att föredra användning av hörselskydd eftersom ljudsmällen blir kraftigare för skytten. Efter att ha monterat på en rekylbroms så slipper man säkerligen onda smällar av kikarn, som oftast ger skador vid ögonbryn. Därigenom blir skyttet mycket behagligare och oftast med förbättrat resultat.

Första bilden till höger är en sporter.
Med två snedskurna spår upp samt ett litet balanshål nedtill. Detta ger snarast ett rekylfritt skytte med perfekt balans utan uppslag.

Andra bilden , ser vi en standard broms som är något smidigare och lämpar sig till gevär med klenare pipor. Fördelen med dessa bromsar är att de kan limmas fast och kunden slipper skicka ifrån sig vapnet. Limmet medföljer. Vi har även möjlighet att leverera rekylbromsar för dom som vill behålla öppna riktmedel på vapnet. För att beställa rätt så skall pipan mätas på 3 ställen. 1cm, 2cm och 3cm in på pipan från mynningen. Om öppna riktmedel skall behållas så mäts även kornets bredd och avståndet mellan pipmynningen och kornfoten. Mätning sker lämpligast med ett noggrant skjutmått.
Se priser under Tillbehör.